Levels

Bij de EKMA hebben we drie levels, deze levels zijn optioneel. Je hoeft ze niet te behalen… tenzij je trainer of instructeur wil worden:

  • L1, het technisch en theoretisch niveau behaal je na ongeveer 30 uur trainen, een workshop van 3 uur en een aansluitend examen waarin je aantoont dat je de theorie snapt. Dit gaat zowel over preventie, vermijden, de-escalatie, de verschillende gevechtsbewegingen, de referentietechnieken en de principes waaraan deze voldoen.
  •  L2 is het inzichtslevel. Je laat zien dat je de theorie kan toepassen en dat je je uit de slag kan trekken. Tijdens het examen krijg je een aantal simulaties te verwerken. Je weet niet vooraf waarin je terecht komt maar moet alles op de best mogelijke manier oplossen. Dit examen duurt ongeveer 2 uur.
  • L3 is examen van maar liefst 27 opeenvolgende uren. Dit examen brengt je helemaal buiten je comfortzone. Je laat zien dat je Krav Maga snapt, je krijgt ingewikkelde problemen om in team of individueel op te lossen. Als je dit tot een goed einde brengt laat je zien dat je zelfverzekerd, sterk en bij de pinken bent.

Monitor

Wie een L2 heeft kan monitor worden. Een monitor kan een trainer, instructeur of docent bijstaan maar mag geen eigen vestiging uitbaten of autonoom trainingen geven. Enkel wie hoog scoort op een L2 komt in aanmerking. Om de didactische capaciteiten te kunnen beoordelen moet een kandidaat één of meerdere keren een training begeleiden in Antwerpen.

Trainer

Vanaf L2 kan je ook beginnen studeren voor je toelatingsexamen om trainer te worden. Dit is echter een titel waar we zeer karig mee omspringen. Het opleiden van trainers is niet onze prioriteit en gebeurt enkel in functie van de continuïteit. De nadruk ligt op kwaliteit.

Het toelatingsexamen toets de kennis over eerste hulp, basis anatomie, basis psychologie, wapenkunde & ballistiek. Na het slagen in het toegangsexamen zal de kandidaat minstens 6 stagetrainingen moeten geven in Antwerpen. De kandidaat dient ook een aantal analyses te maken van instructie- en agressievideo’s.

Instructeur

Wie een jaar trainer is kan zich kandidaat stellen om instructeur te worden. Een kandidaat instructeur zal een proefschrift moeten maken over een onderwerp uit keuzelijst. Verder zal de kandidaat dit proefschrift moeten toelichten voor een jury. Na goedkeuring van het proefschrift dient de kandidaat instructeur een workshop of cursus te organiseren rond het thema van het proefschrift.

Docent

Een docent is iemand met een relevante specialisatie. De docent is niet altijd een Krav Maga monitor, trainer of instructeur. Een spoedarts of jurist kan docent zijn. De voorwaarde is wel dat hij of zij snapt waar Krav Maga om gaat.